‘Pulpfiction’ (Expositie)

Paddy Spoelder

Paddy Spoelder

Ruim een jaar geleden is Paddy neergestreken in het mooie stadje Bredevoort. Een groot aantal jaren is hij bezig geweest met schilderen naast zijn werk maar ook professioneel heeft hij zijn voetsporen in kunstminnend Nederland achtergelaten. Onder de naam Paspo is hij bij Bredevoort Breder dan Boeken vertegenwoordigd met werk uit de serie ‘Pulpfiction’ en te zien in de grote St. Greorgiuskerk.

Paddy is altijd aan het experimenteren geweest in zijn kunst. Hij ontwikkelde zichzelf door in diverse stijlen en technieken te werken, omdat hij wil blijven ‘onderzoeken’ en niet wil verzanden in een bepaalde stijl. Afhankelijk van zijn stemming resulteert dit in soms hele abstracte, expressieve werken, dan weer in zeer realistische schilderijen met een specifieke magische sfeer die een blijvende indruk achterlaten. Je kunt deze zien als de vensters van zijn ziel.

‘Pulpfiction’ is een serie die mooi aansluit bij het ‘Thema’ Bredevoort Breder dan Boeken met zijn transitie van Boeken(stad) naar onder andere kunst. Het is een reeks schilderijen die geïnspireerd zijn op de ietwat obscure zwart/wit strips voor volwassenen, die een begrip waren in de jaren ‘60’ en ‘70’ van de vorige eeuw.

locatie Voormalige Katholieke Kerk, Kerkstraat 16, 7126 AM Bredevoort

tijd 13.00-17.00


 
 
 
E-mailen
Info