Boekenstad Bredevoort viert 30-jarig jubileum op 27 augustus met boekenmarkt

Op zondag 27 augustus wordt de Internationale Augustus Boekenmarkt gehouden op het buitenterrein van de culturele vrijplaats de Koppelkerk. Een scala aan Nederlandse en Duitse boekhandelaren zal hun assortiment boeken presenteren. Tussen 10.00 en 17.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.


Boekenstad Bredevoort, het visionaire idee dat 30 jaar geleden werd geboren om het historische stadje nieuw leven in te blazen, viert haar jubileum. Sinds de officiële opening op 27 augustus 1993 door toenmalig Commissaris van de Koningin, Jan Terlouw, is Bredevoort uitgegroeid tot een aantrekkelijke bestemming voor toeristen en cultuurliefhebbers. 

In de jaren ’90 kampte Bredevoort met leegstaande panden en een afnemende middenstand. Het ambitieuze project Bredevoort Boekenstad, geïnitieerd door Henk Ruessink van Bredevoorts Belang, gaf nieuw leven aan de historische kern van het stadje. Nu, na 30 jaar, blijft Boekenstad Bredevoort een aantrekkelijke bestemming.


De initiatiefgroep “Bredevoort Breder dan Boeken” laat met trots zien dat het stadje zich in de afgelopen jaren cultureel verder heeft ontwikkeld tot een interessante Boeken en Cultuurstad zonder haar unieke identiteit als literaire hotspot te verloochenen. Zowel inwoners als bezoekers uit Nederland en Duitsland kunnen genieten van al het moois en kunstzinnigs dat de stad te bieden heeft.

Nog steeds vinden er elk jaar, met uitzondering van de coronaperiode, diverse boekenmarkten plaats in Bredevoort. Tijdens deze evenementen zijn er tal van gezellige particuliere initiatieven te bezoeken die het hart van de boekenliefhebber sneller doen kloppen. Het concept van de “honesty bookshop” is hierbij een bijzondere ervaring. Klanten, die hun boeken uitzoeken van een kraam met goedkope boeken voor een vaste prijs, worden vertrouwd op hun eerlijkheid bij het afrekenen.

Bredevoort nodigt iedereen uit om het charmante stadje te bezoeken en te genieten van de rijke historie, cultuur en gastvrijheid die het te bieden heeft. Dit jaar maakt de Augustus-boekenmarkt deel uit van het 3-daagse festival “Bredevoort Breder dan Boeken” ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum “Bredevoort Boekenstad”. Voor meer informatie over de Boekenmarkt in Bredevoort en haar activiteiten, bezoek de website: www.boeken-bredevoort.nl

tijd 10.00-17.00
locatie Koppelkerk Buitenterrein, Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort (NL)
toegang Gratis


 
 
 
E-mailen
Info